Olin tõttamas valimisjaoskonda, kui tänavale ülesseatud valjuhääldaja teatas, et antakse edasi sm. Stalini kõne. Hinge kinni pidades jäin kuulatama. Meie armastatud juhi sõnad andsid mulle uut jõudu ja energiat. Kui kaunid tulevikuperspektiivid seisavad meie ees!

Kuidas võitlevad vanad bolshevikud selle eest, et meie, noored, võiksime edukalt jätkata nende tööd kodumaa õnneks ja õitsenguks. Mind haaras uus töövaimustus ja püüd, püüd töötada tublilt, pidevalt ja ennastsalgavalt, et täituksid kõik sm. Stalini kavad meie kalli kodumaa ülesehitamises

NB: Tegu on illustratiivse fotoga ning pildiloleva naisterahva kõne ei röövinud kuulajalt hingamist. Kui tahad, aga omal nahal kogeda midagi vaimustavat, siis tule ajalukku. Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ ootab just sind!

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused, pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!