Et Endel Kuura ei võtnud vabatahtlikult osa oma laste kasvatamisest, siis mõistis rahvakohus temalt türe ja poja kasuks välja alimendid. Ent 18. veebruaril 1974 a. vallandati E. Kuura tööluusi tõttu ja sellest ajast hakkaski ta alimentide maksmisest kõrvale hoidma, elas sisse kirjutamata ja hankis elatist juhutöödest. Tagaotsitavana tabati ta novembris.

Rahvakohus isoleeris Endel Kuura lastele alimentide maksmisest kuritahtliku kõrvalehoidumise eest aastaks ühiskonnast ja allutas ta alkoholismi sundravile.

Oluline teadaanne: fotol oleval tuletõrujal pole mingit seost lastepõlgurist isaga. Aga sul on võimalik välja uurida kõik õiged ajaloolised seosed. Selleks tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ on sulle avatud.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused, pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!