Kohe, kui jagati välja metsatöökohustused, asusid Põltsamaa rajooni Akadeemik Lõssenko nimelise ühismajandi liikmed raietöödele. Pidevalt töötas metsas iga päev 30 kolhoosnikut. Kuni käesoleva ajani on raieplaan ületatud 63tm võrra. Akadeemik Lõssenko nimelise kolhoosis pole unarusse jäetud ka veokohustuse täitmist. Metsaveole on rakendatud 20-30 hobust. Praegu on metsast välja veetud 154 tm puitu.

Foto on illustratiivne ning loomi, keda näete, ei ole kasutatud metsatöödel. Selleks, et näha, kuidas asjad päriselt vanasti toimisid- tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ ootab sind Maarjamäel.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused, pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!