"Siis, kui minust sai rahandusminister, siis ma mõtlesin selle peale, et üks korralik rahandusminister peab omama üht korralikku porfelli, millega viia riigieelarveeelnõu riigikokku. Sain innustust Briti rahandusministri portfellist, mida ta alati näitab televiisoris, kui ta läheb eelarve eelnõuga parlamenti," rääkis Kallas.

Kohver, mis pärast seda jäi kasutuseta, on nüüd osa ajaloomuuseumi kogust. Kallasel on selle üle hea meel.

"See on võib-olla tark tegu anda sümboolsed esemed ajaloomuuseumile, sest reaalsed esemed räägivad selget keelt ning annavad edasi seda ajastut, kust see ese pärineb, hoopis paremini kui vanad fotod seina peal. Ja see ajastu, mida see portfell esindab on 1999-2002!"


Kutsume kõiki osalema ajaloopärandi talletamisel! Eesti ajaloomuuseum avab Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks Maarjamäe lossis suurnäituse „Minu vaba riik".

Seoses näituse ettevalmistusega kutsume koostöös Eesti Päevalehe ja Delfiga kõiki meenutama lähiminevikku ja osalema kogumiskampaanias, et leida kõnekaid esemeid ja lugusid 1980. aastatest ja 1990. aastate algusest.

Eesti ajaloomuuseum palub abi nii näituse kui muuseumikogu täiendamiseks peamiselt kahes valdkonnas: toona defitsiitsed argielus kasutatud esemed ning kõik see, mis on seotud eraettevõtlusega.

Kogumisaktsiooni käigus kogutud materjal jõuab Eesti ajaloomuuseumisse ning kõige põnevamaid esemeid saab näha juba aastal 2018 Maarjamäe lossis Eesti vabariigi 100. sünnipäeva näitusel „Minu vaba riik".

NB! Kõikide annetajate vahel läheb loosi KOLM ajakirja „IMELINE AJALUGU" 6-kuu tellimust ja KUUS tasuta perepääset Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoonesse.

KOGUMISKAMPAANIA KESTAB AUGUSTI LÕPUNI!

Esemete kohta ootame infot aadressil:
Krista Sarv (teadusdirektor)
krista.sarv@ajaloomuuseum.ee
Tel: 6968 695

Fotod, videod ja meenutused on oodatud ka aadressidele meenutus@delfi.ee ning huvitavamatest lugudest ja pildimaterjalist avaldatakse lood.