Sutton Hoo leiukoha keskmes oli 27-meetrine pikkuse laevaga laevmatus. Sealsed leiud nagu Sutton Hoo kiiver, suur vööpannal, õlakaitsmed ning vööd annavad aimu, missugused võisid olla toonase Inglismaa sidemed teiste piirkondadega (näiteks leiti sealt Bütsantsist pärinevaid hõbeesemeid), kuid avavad ka toonaste Briti saarte elanike religioosset, kunstilist ja käsitööoskuslikku tausta.

Arvestades leidude hulka, laeva suurust ja leidude iseloomu on tõenäoliselt tegemist olulise üliku matusega. Matmise hetkel asus Sutton Hoo Ida-Anglia kuningriigi piirkonnas. On ka spekuleeritud, et tegemist võis olla mõne anglosaksi kuningaga.

1939. aasta väljakaevamiste käigus leitud esemed loovutas toonane maaomanik (ning seega ka leidude omanik) Edith Pretty juba samal aastal Ühendkuningriigi riigile. Nii leidsidki leiud tee Briti Muuseumisse.

Leiu tähtpäeva puhul postitas Briti Muuseum Twitterisse terve seeria pilte ja videosid, mis Sutton Hoo ajalugu ning sealt leitud esemeid tutvustavad. Leidudest kõige ikoonilisem ning seega ka enim tähelepanu saav on Sutton Hoo iseloomulik kiiver.

Huvilistel on Sutton Hoo leide võimalik uudistada ka ilma samme Briti Muuseumisse seadmata, seda saab teha Google Mapsi rakenduses. Sutton Hoost rääkivat pikemat BBC dokumentaalfilmi on võimalik vaadata YouTubest.