36-aastane kirjamees kohtas hirmkallist viskit oma vanaemaga Šveitsis puhates, kui ta St. Moritzis asuvas Waldhaus Am See hotellis palus endale valada klaasi kõige kallimat šoti viskit, mis saadaval on. Nii tehti ja vähe sellest - nagu selgus, oli tegu oli üldse kõige kallima viskiklaasiga, mis eales ostetud ja välja valatud.

Paar päeva hiljem postitas Wei sotsiaalmeediasse kommentaariks, et viskil "oli hea maitse. Aga asi pole ainult maitses, vaid ka ajaloos."

Wei kirjutas veel, et tal polnud suuri sisemisi kahtlusi, et hiigelsumma letti lüüa. Postitus ja sündmuse kajastus viisid selleni, et paljud viskitööstuse tegijad heitsid pudelile pisut põhjalikuma pilgu. Paljud neist leidsid kohe eeskätt silti ja korki vaadeldes, et tegu on täieliku jamaga.

Hotell seepeale saatis viskiproovi testimiseks veebiportaali Rare Whisky 101, kus seda süsinikdateeriti ja analüüsiti. Selgus, et tegu oli "peaaegu väärtusetu" pudeliga, mis polnud isegi single malt, vaid koosnes umbes 60 protsenti osas linnastest ja 40 protsendi osas teraviljast. Viski oli valmistatud millalgi aastail 1970-72. Hotell maksis seejärel Weile raha tagasi.