Lisaks poliitilistele sündmustele, millest ei saa kuidagi mööda vaadata, toome esile olulisemad teetähised meie kultuuriloos, olgu selles siis kirjandusklassika "Tõde ja õigus" ilmumine või märgilisemad laulupeod. Millal läks eetrisse esimene telesaade? Millal krooniti Kristjan Palusalu olümpiavõitjaks, millal Erika Salumäe? Milline oli eluolu Tallinnas ja kuidas on see linn saja aastaga laienenud? Vaatame vanadesse statistika kogumikesse, et leida noppeid selle kohta, millises maailmas elati.

Loomulikult kogume kokku ka lugejate mälestusi, pilte ja videoid, nii et avage oma pere fotoalbumid ning meenutage olnut. Ootame neid aadressil: meenutus@delfi.ee

Eestlast huvitab ajalugu väga ning seda tõestab ka eelmisel aastal ilmunud projekt "70 aastat sõja lõpust", kus meenutasime Teise maailmasõja sündmuseid. Projekti, mis koosnes nii lugudest ajaloolastega, meie lugejate enda südamesse minevatest mälestustest, ajalooseikade meenutustest läbi toonaste ajalehtede ja interaktiivsete graafikute ja 3D animatsioonidega Teise maailmasõja sündmustest, vaadati ligi miljon korda. Inimeste tagaside oli äärmiselt positiivne ning eriti tore oli saada ka suures koguses lugejate mälestusi, mis saabusid toimetusse ka käsitsi kirjapanduna.

Projekt "EV 100 nädalat" juhatab sisse Delfi ja Eesti Päevalehe Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva kajastuse ning igal nädalal ilmub lugu ühe Eesti vabariigi sünniaasta kohta.