Nüüdseks on muumia suudetud ära puhastada ja tõesti, jalatsid hakkavad säravalt silma.

Ilmneb, et türgi rahvaste hulka kuulunud naine, kes ligemale 1100 aastat tagasi (arvatavalt 10. sajandil) Altai mägedes suri tugevast löögist vastu pead (mida kinnitavad koljuvigastuse jäljed), kandis põlvedeni ulatuvaid nahksaapaid, mis kandsid musti ja punaseid triipe, dekoratiivsete pannaldega.

Mõistagi ei kinnita see ajarändamist, sest Adidas ju jalatseid ei leiutanud, nahksaapaid õpiti valmistama 40 000 aastat tagasi. Kuid etnograafidele annab selle muumia leidmine oluliselt tööd juurde.

DNA- ja raadiosüsiniktestid peaks ehk selle mumifitseerunud inimese kohta ka palju enam teatavaks tegema. Igatahes hauda oli talle kaasa pandud selleaegne käekott, peegel, kamm, nuga, oinapea, sadul ja terve hobuse jäänused, lisaks neli komplekti tagavararõivaid. Tegemist oli naisega vanuses 30 kuni 40 aastat ja on selge, et hauapanuste rohkus viitab ka austatud positsioonile ühiskonnas.

On alust arvata, et sel ajal valmistasid naised omale jalatseid ise.

Igatahes meedias on ta juba saanud hüüdnime "Adidase tossudega muumia", olgugi, et see sporditarvete valmistaja reklaami ehk ära teeninud ei olegi.