Nukufilm on teinud oma kuuekümne tegutsemisaasta jooksul julgelt üle 2000 nuku, keeruline oli välja valida, mis võiks esindada Nukufilmi Filmimuuseumis. Kuid just Miriami tegelaskuju on see, mida saab tulevikus Filmimuuseumis näha. Suvel valmistatigi hoolega ette "Miriami" filmidest pärit tegelaste nukke. Nende Miriami nukkude pealt saab kõigile selgeks, millised on need etapid, mida peab nukufilmi tegelaste ja maailmade loomisel alati läbi tegema.

Mait Laasi sõnul oli väga raske välja valida ühte tegelast."Miriam on ehk vaatajate jaoks vahest kõige sõbralikum ja omasem," arvas Laas. Vaata videost, kuidas näevad välja nuku erinevad etapid.

Miriam on üles astunud näiteks animafilmides "Miriam järve ääres" (2017), "Miriami kana unistus" (2016), "Miriami kodutu koer" (2015). "Miriami tuulelohe" (2013), "Miriami köögikombain" (2012), "Miriami rohelised täpid" (2012), "Miriami katkine pilt" (2009), "Miriami hernehirmutis" (2007), "Miriami piknik" (2007) ja "Miriam mängib peitust" (2004).

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!