Kuldmuna toimub Eesti loovagentuuride iga-aastase loovusfestivalina alates 1998. aastast eesmärgiga tunnustada Eesti parimaid turunduskommunikatsioonilahendusi ning valdkonna silmapaistvamaid tegijaid.

Näitus "Keskea rõõmud"

Näitus „Keskaja rõõmud. Suurgildi pidustused 15.-16. sajandil“ tutvustab 15. ja 16. sajandi kõrgseltskonna pidustusrituaalide kirevust gildimajas. Gildi jootudel voolas vein ja õlu, proovida sai peeneid idamaiseid vürtse, mille lõhnad hõljuvad ka nüüd näitusesaalis ning nautida parimaid roogi.

Näitus "Keskea rõõmud"

Näitus kujundati Velvet ja Janken Widespace'i agentuuri poolt ning selle disaineriks oli Magnus Haravee ja loovjuhiks Kristian Krisfeldt. Disaini/ Keskkonnadisaini kategooria võidutöö projektijuhiks oli Kadri Pukk ja tootjaks Digitrükk OÜ.

Näitus "Keskea rõõmud"

Näituse „Keskaja rõõmud“ kujundus on lustlik, sest seda nõuab juba teema ise – pidustuste ja jootude aastaring. Kujunduse idee allikaks on keskaegne pildimaailm. Oleme ju kõik näinud vanu gravüüre või maale, kus seinad ja põrand on „viltu“ ja inimeste ning esemete kujutamisviis „vale“. Seekord on külastajal võimalus veidi kogeda sellist „kõverat“ ruumi – seista võimatu kujuga peolaua ääres või tantsida nurgas, mida ei ole olemas“, kommenteerivad projekti disainerid.

Näitus on Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) avatud 4. juunini 2017.

Näitus "Keskea rõõmud"

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!