Õpitoas tutvustatakse, millist pesu kandsid naised Eestis 20. sajandi esimesel poolel. Toona valmistati alusriideid nii õhkõrnast batistist kui jämedast linasest, hiljem juba siidist ning milaneesist. Vaadatakse, millised muudatused ja uuendused toimusid Esimese maailmasõja järel naiste intiimsemate pesuesemetega nagu aluspüksid ja korsetid. Näha saab 20. sajandist pärit pesu, mis on jõudnud Eesti Ajaloomuuseumi tekstiilikogusse.

Moeajalugu Ajaloomuuseumis

Õpitoa praktilises osas näitab tekstiilikonservaator Ruth Paas, kuidas hoida, säilitada ja puhastada vanu pesuesemeid ning milliseid vahendeid kasutada nende pesemiseks.
Soovi korral võib kaasa võtta mõne tekstiileseme, et saada spetsialistidelt konkreetseid nõuandeid.

NB! Osalemine EELREGISTREERIMISEL! Seda saab teha SIIN.
Kohtade arv on piiratud!
Osalustasu 3 eurot.

Selle hooaja viimane õpituba toimub 10. juunil 2017 teemal „Tallinna vaated 19. sajandil.“ Uurime, milline nägi Tallinn välja 19. sajandil kunstnike pilgu läbi ning kuidas vanu kunstiteoseid puhastada ja eksponeerida kodustes tingimustes.

Vaata kogu õpitubade sarja infot SIIT!

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!