"Sõiduulatus ühe laadimiskorraga on kuni 550 kilomeetrit. Hinna poolest saab sõiduk olema samas hinnaklassis diiselmootoriga Volkswagen Golfiga," kirjutas Stackmann. Auto24 põhjal hakkavad uue Volkswagen Golfi hinnad 16141 eurost, ulatudes umbes 21000 euroni. Selles hinnavahemikus peaks ka siis 2020. aastal turule tuleva auto kätte saama.

Aku suuruse kohta hetkel infot ei ole, kuid näiteks I.D. Buzz elektrilise hipibussi puhul on Volkswagen öelnud, et turule tuleb kaks eri varianti - 48 kWh ja 111 kWh mahutavusega akudega. Varasemalt on Volkswagen öelnud, et kõik I.D. seeria autod põhinevad samal platvormil ning nende akude mahutavused jäävad nende kahe numbri vahele.

Uut masinat, mille tootmisnimeks saab kuulduste kohaselt Neo, saab pärast selle esmaesitlust tellida internetist. Stackmanni sõnul saavad kliendid niimoodi kiiremini ja mugavalt eri masina versioonide vahel valida. "Me tahame mõelda rohkem nagu kliendid ja vähem nagu insenerid," ütles Stackmann.

Sõiduki maksimaalne kiirus saab olema 160 km/h, kuna elektrisõidukite akud saavad suurte kiiruste juures lihtsalt kiiremini otsa. Aku saab olema vedelikjahutusega ning maksimaalne kiirlaadijavõimsus 125 kW. Kodulaadija on loomulikult vähem võimekas, sealt on võimalik välja pigistada vaid 11 kW.

Masina esmaesitlus on järgmisel aastal, turule peaks see jõudma juba 2020, seoses Volkswageni plaaniga juba varsti välja vahetada kõik sisepõlemismootoriga masinad ning nendega lõpparve teha.