Business Insider toob aga välja, et 2014. aastal esmaesitletud hävitajast pole ammu juttu olnud. Allikad vihjavad väljaandele, et põhjuseks võib olla see, et Hiina õhuvägi pole siiani ühtegi uut hävituslennukit ostnud. Spetsialistid ootavad, et Hiina armee teataks lennukite ostust hiljemalt 2019. aastaks.

Kuid kui sarnased kahe riigi (tulevased?) tipphävitajad ikkagi on? Vaatleme mõningaid teadaolevaid andmeid.

Nii kaalu, kõrguse kui ka tiibade siruulatuse poolest on lennukid pea identsed. Hiinlaste hävitaja on küll oluliselt kergem - 25 000 kilogrammi versus "ameeriklase" 31 000 kilogrammi, kuid ka sellevõrra väiksema lennuulatusega. J-31 lennuulatus on umbes 1200 kilomeetrit, F-35 Joint Strike hävitaja peaks suutma ühe tankimisega lennata umbes 2200 kilomeetrit.

Kergem kaal muudab hiinlaste lennuki ka kiiremaks - maksimaalselt suudetakse saavutada 1,8 machi, mis on 0,2 võrra rohkem kui F-35. Vaatamata kergemale kaalule on Hiina armee lennukil kaks mootorit, ameeriklastel on aga vaid üks. See tagab ka suurema relvastuse kandevõime - J-31 peaks olema võimeline kandma 12 õhk-õhk tüüpi ründeraketti, mis on poole rohkem kui F-35-l pardal võib olla.

Kui juba relvastus jutuks tuli, siis Ameerika Ühendriikide relvasüsteemidele omaselt on nende trumbiks elektroonika. F-35 lennukil on üliarenenud infoliides, mis annab piloodile pidevat tagasisidet ja infot vastaste paiknemiste ja võimalike rünnakute kohta. Loomulikult on ka hiinlastel taolised süsteemid olemas, kuid ameeriklaste oma on hävitajate tehnoloogia tipp.