Nimelt üritas internetigigant väidetavalt probleemile lahendust otsida juba 2017. aastal pärast 2,4 miljardi euro suuruse trahvi saamist. Kui toona oli probleem otsingutulemustega manipuleerimisega, siis oli Google selleks ajaks juba ka konkurentsinõuete rikkumise suhtes hoiatuse saanud.

Firma üritas järgmise suure trahvi saamist vältida ning lasi seetõttu oma advokaatidel Euroopa Komisjoni ametnikega ühendust võtta. Selleks ajaks oli esmasest hoiatusest aga juba liialt palju aega mööda läinud ning ametnikud olid otsustanud, et vähemalt see kord pole kokkuleppele jõudmine võimalik.

Euroopa Liidu konkurentsivolinik Margrethe Vestager on varasemalt intervjuus öelnud, et kui mõni hoiatuse saanud ettevõte tahab probleemi enne trahvi lahendada, siis tuleb neil ametnikega ühendusse astuda kohe pärast esimese hoiatuse saamist. Seda tõestas ka voliniku seekordne käitumine - Google'ile määratud trahv.

Google lubas trahviotsuse edasi kaevata. Kui see ei õnnestu, võivad ettevõtet konkurentsinõuete jätkuval rikkumisel oodata järgmised trahvid.