Jamali-Neenetsi autonoomse ringkonna kuberner ütles, et Salehardi linna lähedalt leiti täiskasvanu ja väikese lapse surnukehad. Mõlemad olid mähitud paksu riidesse ja lisaks olid laibad kaetud puukoore ja vasega - täiskasvanu puhul oli tegu lihtsalt vasklehtedega, lapse puhul oli kasutatud vasknõu tükke. Arheoloogid arvavad, et vaske kasutati selle antimikroobsete omaduste pärast, et surnukehad paremini säiliksid.

Kaks surnukeha - üks neist 170 cm pikkuse täiskasvanu ja teine maksimaalselt kuuekuuse imiku oma - leiti mitme sajandi vanuse monumendi ligidalt, mis Salehardi linna lähistel asub. Pole ime, et need hästi säilinud olid: aastane keskmine õhutemperatuur on külmas paikkonnas -5.72°C. Nüüd hakatakse säilmeid laboris lähemalt uurima.

Millisest perioodist säilmed pärit on, pole veel täpselt teada. Ent on teada, et sealkandis käis kõige vilkam elu umbes 13. sajandil. Zeljonõi Jari nimelisest väljakaevamispaigast on viimase 20 aasta jooksul veelgi sarnaseid muumiaid leitud, kuid inimeste endi ja nende kultuuri kohta on vähe infot. Varem on leidude seas olnud näiteks 10. sajandist pärit pronkskausse, mis on Pärsia päritolu ehk saabunud umbes 6000 km kaguselt tänapäeva Iraanist. Side Siberi tsivilisatsiooni ja pärslaste vahel on veel teadmata.