Lisaks sellele, et vanadel mootorratastel seitsmes klassis võidu sõidetakse, toimub ka terve päeva vältav vanatehnika ja –varalaat ning motonäitus, kus eeldatavasti enam kui paarisada sõidukit näha saab. Veel on kavas mitmed demosõidud: enne esimest ametlikku võistlusklassi stardivad sõidupäeva alguses üheskoos punnvõrrientusiastid, lisaks toimub ka LADA rallispordi, krokubagide, GAZ 51 veoautode demosõit ja kohal on ka legendaarsed Estonia vormelid.

Võistlusklassideks on mopeedid (sinna alla käivad ka võrrid), kahes klassis soolorattad, soolo sportrattad, külgkorviga standardrattad kahes mootoriklassis ja külgkorviga sportrattad. Lõpuks toimub ka masinaklasside kiireimate vaheline finaalvõistlus. Kokku on võistlema registreerunud peaaegu sada sõidukit, ütles Motonostalgia turundusjuht Erki Peinar.

Märkimisväärsemate sõidukite seas on tänavusele Motonostalgiale näiteks registreerunud ka kaks nn speedway sidecari, mis on disainilt mõeldud muidu ainult söerajaringi sõitma ja millega on võimalik vaid ühele poole keerata. „Ei kujutagi ette, kuidas need Laitse rada läbima hakkavad,“ muheles Peinar. „Pole ka pidureid ja sõidavad põhjagaasiga tavaliselt.“

Väga raju näeb välja ka soomlase Heikki Liuhase monstrumtsikkel (all), mis samuti igamehesõidus osaleb. Külgkorviga Dneprile on asetatud Zaporožetsi mootor ja lisaks palju muud atribuutikat, ent igal ketil ja jupil on ka kindel eesmärk, miski pole butafooria pärast. Sõitmine sellega olevat füüsiliselt üsna suur pingutus.

Monstrum!
Lisainfot leiab nii Motonostalgia FB-lehelt kui ka ametlikult kodulehelt.