5.–8. aprillil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses toimuv Eesti suurim ehitusmess on traditsiooniliselt kevadise ehitushooaja avalöögiks.

„Ehitusmess on kui ehitushooaja kevadekuulutaja," selgitab messi Eesti Ehitab 2017 projektijuht Epp Sultsmann. „Juba aastaid on just ehitusmess oodatuimaks kokkusaamiskohaks nii ehitusala ettevõtetele kui ka ehitushuvilistele. Ehitusmessil tutvustavad ehitusala ettevõtted käesoleva hooaja uusimaid ehitusmaterjale ja -lahendusi, mistõttu on mess nii inspiratsiooniallikas kui ka parim teadmiste ammutamise koht Eestis.“

Messikeskuse neli statsionaarset halli, spetsiaalselt ehitusmessiks püstitatud kerghall ja avaväljakud mahutavad ligi 300 messil osaleva ettevõtte viimaste aastate esinduslikuma väjapaneku. Suurimate väljapanekutega osalevad käesoleval aastal Saint Gobain Ehitustooted AS, Vennad-Dahl AS, Velux AS, Espak AS, Balteco AS, Airwave AS, Lasita Aken AS, Wienerberger AS, Paroc AS EM-Serv jne.

Rahvusvahelised eksponendid tulevad Eesti Ehitab 2017 messile oma toodetega Belgiast, Šveitsist, Saksamaalt, Poolast, Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist.

Messi raames kuulutatakse 5. aprillil välja ka Eesti Puitmajaliidu ja Eesti Puitmajaklastri korraldatava 2016. aasta tehasemaja konkursi võitjad. Nominentide seast saavad oma lemmiku valida ka ehitusmessi külastajad. Ühtlasi saab messil ülevaate äsja lõppenud aasta betoonehitise konkursi tulemustest ja võidutöödest.

Põhjalik ja tasuta seminariprogramm

Ehitusmessi ajal saavad messikülastajad tasuta seminariprogrammi külastada. Sel aastal on programm väga võimas: toimuvad põhjalikud töötoad nii katuse kui ka fassaadide materjalidest ja paigaldamisest, ühtlasi energiasäästust ja värvimise nõuannetest.
Ehitusmessi seminaridel saavad saavad põhjalikke teadmisi nii ehitajad kui ka oma kodu ehitamist plaanijad.

„Neli päeva vältavas seminariprogrammis saab teada innovaatiliste tehnoloogiate kasutusvõimalustest ehituses ning kuulda uusimaid kogemusi ja oskusteavet erinevatel ehitusega seonduvatel teemadel,“ ütles Sultsmann. „Ehitusmessilt leiab vajaliku koolituse nii ehitusvaldkonna professionaal kui ka oma kodu ehituse ja renoveerimisega tegelev majaomanik.“

Ekskursioon tutvumaks Pirita tee ja Maarjamäe arhitektuuriväärtustega

Täiesti uus on ehitusmessi raames toimuv ehitusala ekskursioon, kus arhitektuurimuuseumi teaduri Mait Väljase juhtimisel külastatakse Pirita tee ja Maarjamäe arhitektuuriväärtusi.

Töötoad lastele

Laupäeval tasub ehitusmessile tulla kindlasti koos lastega, sest kes teised kui nemad hakkavad ehitama meie tuleviku kodusid. Lapsed on oodatud spetsiaalselt neile mõeldud töötubadesse, kus saab ehitamist harjutada vildist konstruktor-mänguasjaga Feltive. Ühenda vildist moodulid plokkideks ja alusta ehitamist või leiuta mõni muu mänguasi. Feltive'iga mängimine arendab lapse ruumilist mõtlemist ja loovust.

Registreeru seminaridele messi Eesti Ehitab 2017 kodulehel.

21. rahvusvahelise ehitusmessi Eesti ehitab 2017 pidulik avamine toimub kolmapäeval, 5. aprillil kell 12.00 C-hallis. Messi avab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Mess on avatud:

kolmapäeval, 5. aprillil kell 11.0018.00;

neljapäeval, 6. aprillil kell 10.0018.00;

reedel, 7. aprillil kell 10.0018.00;

laupäeval, 8. aprillil kell 10.0017.00.

Külastajatele on avatud parkla Tallinna lauluväljaku territooriumil.

Täpsem info messil Eesti Ehitab 2017 osalevate ettevõtete ja teabeprogrammi kohta on kättesaadav aadressil www.fair.ee/eestiehitab

Jaga
Kommentaarid