Aeglane pruunistumine on väga oluline, kuna neid õunu ongi plaanis hakata viilutama ja topsikaupa müüma. Õuntel on kinni keeratud geenid, mis toodavad ensüümi nimega polüfenooloksüdaas. Kui õuna lõigata või muul moel vigastada, reageerib see ensüüm puuviljas sisalduvate kemikaalidega ja tulemuseks ongi pruunistumine. Üldiselt leidub seda ensüümi paljudes taimedes ja see on osa taimede kaitsemehhanismist, mis peaks olema abiks taimetoiduliste putukate peletamisel.

Õunte turuletooja Okanagan Specialty Fruits ütleb, et ensüümi allasurumine tähendab, et õunte täielik oksüdeerumine võtab kolm nädalat aega. GMO-õunaviile saab müüa tavalistest odavamalt, kuna neid ei pea töötlema maitset muutva antioksüdandiga.

Esimese hooga saadetakse USA Kesk-Lääne kauplustele (nimesid pole veel nimetatud) vaid 500 umbes 18-kilost karpi õuntega. Õunu ei reklaamita kui geenimuundatuid, ent tarbijad saavad sellest teada, kui skaneerivad pakendil olevat QR-koodi. Lisaks eeldab tootja, et kuna õunte ümber on rohkelt meediakära, teavad tarbijad tõenäoliselt niikuinii, millega tegu on.

Tulevikus on plaanis mitmeid õunasorte Arctic Applesi brändi all müüma hakata.