Uues versioonis on peamiselt tähelepanu pööratud (nagu ikka) kiirusele, turvalisusele ja ühilduvusele. The Register’i autor, kes võrdles uut Operat Mac’i enda Safariga, leidis esimese olevat tublisti kiirema ja mugavama kasutada.

Olulisel määral on täiustatud Opera M2 meiliklienti, mis on ehitatud ümber väga kiire andmebaasimootori. E-posti klient töötab ka nüüdsest eraldi kanalil, nii et näiteks IMAP’i andmevahetus ei takista veebis surfamist.

Tublisti on parendatud ka „Opera Link“ võimalusi, mis lubab sünkroniseerida järjehoidjaid laua- ja sülearvuti ning mobiilseadmete vahel, mille jaoks on Operal ka oma versioonid Opera Mini ja Opera Mobile.

Samuti on olemas sisseehitatud Bittorrenti klient, kuigi selle alla- ja üleslaadimiskiiruste konfigureerimiseks tuleb tegeleda about:config seadistustega.

Viimasel hetkel sai Opera ka uue „naha“. Tegijate jutu järgi on see „ inspireeritud kõrgklassi helitehnikast ja Skandinaavia disainist“.

Allakirjutanu kogemus: kui oled eelnevalt kasutanud pikalt Firefox’i või Internet Explorer’it, siis alguses võib Opera ehmatada oma seadistusteküllusega. Opera nõuab endaga tegelemist ja harjutamist.