Forrester’i analüütik Bobby Cameron leiab oma analüüsis, et „tänapäevased tehnoloogiatrendid paistavad vähetähtsatena võrreldes ajalooliste muutustega, mida tõid kaasa ERP (
Enterprise Resource management
; e.k ettevõtte ressursside planeerimise) tarkvara ja Internet, kuid Forrester usub, et me oleme astumas uude innovatsiooni ja kasvuajastusse, mida kutsutakse „IT kõikjal“ (
IT everywhere
). Me oleme tunnistajaks hulgale trendidele, mis kombineerituna viivad tehnoloogia kasutamises murranguliste muutusteni,“ vahendab ZDNet.

Paljud analüüsis välja toodud tehnoloogiad ja trendid — teenusele suunatud arhitektuur, äriprotsesside haldus, mobiiltehnoloogia, Web 2.0 ja ettevõtete andmehaldus — on üldtuntud, kuid nende seast torkab silma X-interneti teemaline arutlus.

Termin X-internet tähistab füüsiliste objektide ühendamist internetiga läbi RFID kiipide ja andurite. Teoorias loob X-internet uusi äriprotsesse ja kaughaldus ja –jälgimisvõimalusi. See võib isegi tunduda Terminaatori filmidest tuntud Cybernet’ina, kuid õnneks pole asjad veel nii hullud.

Näidetena X-interneti põhisest ärist on välja toodud Caterpillar, kes kasutab kaevandustehnoloogia juhtimiseks ja monitoorimiseks GPS süsteeme ning Michelin, kes kasutab RFID kiipe kummide jälgimiseks tarneahelas.