Selle aasta viimane TTÜ e-Sport paneb alguse juubeliaastal toimuvatele muudatustele. 25.-27. novembril toimuv TTÜ e-Sport Sügis 2016 leiab aset taaskord Tallinna Tehnikaülikoolis ja kutsub seekord kõiki pühapäevamängureid võtma mõõtu nii võistkondlikus vormis kui ka individuaalsetes mängudes. Lisaks tavapärasele võrgupeole pakub tegevust ka TTÜ IT teaduskonna Üliõpilasnõukogu korraldatav Gamejam, kus avaneb võimalus päris oma mängu loomises kätt proovida. Valminud mänge saavad esimestena katsetada kõik TTÜ e-Spordil osalejad.

Sündmus on oma algsest formaadist märkimisväärselt suuremaks kasvanud ning saavutanud palju suurema ulatuse kui osati oodata. „Järgmisel aastal on plaanis palju muudatusi. TTÜ e-Spordi jaoks on praegu oluline suunata fookus tagasi tudengitele. Tahame meeskonna panna kokku just TTÜ üliõpilastest, et anda neile lisaks mängimishuvile võimalus ka tehniliste IT-teadmiste arendamiseks. See kogemus on oluline järelkasv kogu Eesti espordile,“ ütlevad 2016. aasta peakorraldajad Marilyn Kriisa ja Kristiina Maremäe.

Eesti espordi võistlusliku poole pärast keegi muret tundma ei pea. TTÜ e-Spordi eestvedajad on aluse pannud PlayFair nimelisele organisatsioonile. „Tahame jõuda suuremate ja professionaalsemate üritusteni mida Eestis kunagi korraldatud. Plaanid sihivad kõrgele, aga on avaldamiseks veel liiga toored. Praeguse seisuga kavandame pilootüritust 2017. aasta sügiseks,“ lisavad korraldajad.

Kindel on see, et Eesti esporti ootab ees kiire ja jõuline areng. Üldine huvi espordi vastu on kasvamas koos meie esportlaste tõusuga maailmaareenile ja üle Eesti toimuvate väikeste võrgupidudega. Kuigi espordi olümpiaalaks tõusmiseni on veel ehk aega, siis vähemalt Eestis näitavad kõik märgid, et Põhjamaade tasemele me enam kauaks alla ei jää.