Jätkame ülevaatega, millega tegime algust SIIN.

Mida Elementro soovitab?

32-tollised

Parim suurus magamistuppa või teistesse väiksematesse tubadesse.

Enamus magamistoad ei suuda juba füüsiliselt mahutada suuremat telerit kui 32-tolline. Valikuid antud suuruses on mitmeid ning hinnaskaala on samuti seinast seina. Lisaks on üks asi kindel — antud suuruse puhul saab olema teler LCD tehnoloogiaga.

40 ja 42-tollised

Plasmatelerite pärusmaa (veel!)

40 ja 42-tollised lameekraanid olid esimesed, mis tulid turule 90ndate lõpus, ja alustasid „õhukeste“ telerite võidukäiku. Tänu oma kõrgele vanusele ja populaarsusele on tegemist parima ning kõige innovatiivsema telerite „suuruste“ vahemikuga. Hetkel veel on antud sektoris esirinnas plasmatelerid, kuid LCD TV ja veel modernsemad LED TV-d on kõvasti kandadele astumas. Lisaks on suuremad kodukino fanatid liikunud suuremate telerite peale. See on aga tekitanud olukorra, kus vuhab tõeline konkurents — hinnad on väga madalale viidud. Plasmaekraanide tootmine on siiski veel odavama ning hetkel veel parema hinna-kvaliteedi suhtega.

46 ja 47-tollised

LCD telerite pärusmaa (juba!)

Oli plasmatelerite pärusmaa — LCD telerid tulid uuesti ja teinud korraliku töö ülevõtmisega. Esialgne vallutamiskatse ei läinud eriti hästi, kuna hinnad olid kõrged. Praeguse hetkega suudavad LCD telerid pakkuda väga õhukest disaini koos hea kontrastivõime ja LED taustavalgusega. Lisaks on valik tunduvalt suurem!

50 kuni 65-tollised

Kodukino omas parimas valguses

Kui plaanid koju ehitada oma personaalset kino, siis alates 50-tollistega saab seda väga edukalt teha. Lisaks suudavad antud suuruses ekraanid anda vaatajale korraliku 3D efekti (kui muidugi teleril on 3D tugi). Plasmaekraanid on hääbuvad ja LCD/LED telerid peale tulemas. Sama käib ka Full HD resolutsiooni kohta, mida asendab nüüdsest juba Ultra HD 4K. Hinnalipik on ka vastav — kui soovid parimat, pead ka maksma oluliselt rohkem.

4K Ultra HD

Parimatest parim

Nagu eelnevalt antud ülevaates välja sai toodud on tegemist neli korda parema pildiga kui Full HD teleritel — kõik sooviks seda. Kuid kahjuks ei ole see nii roosiline kui esialgu tundub. Nimelt on antud kõrgresolutsiooniga teleritel paar suurt miinust — üks nendest on väga kõrge hind ning teine väljundi puudumine. Viimane tähendab seda, et maailmas on üksikud kanalid mis suudavad pakkuda 4K pilti. Eestis neid ei edastata ning ainuke võimalus on nautida 4K pilti youtube (käputäis videosi) või mõne andmekandja kaudu, kus peal on mõni 4K film. Kuigi, tänu tehnoloogia arengule, suudab televiisor tavalist pilti konverteerida palju paremaks kui ta esialgselt on!

Vaata Elementro telerite superpakkumisi lähemalt SIIT ning saa tellimusega kaasa TASUTA UEFA jalgpall.

Jaga
Kommentaarid