Kui keskmise klassi ritv ei saa tugeva veevooluga hakkama, siis tuleb appi võtta raskekahurvägi – heavy klassi ritv.

Ridva tipp, mis näitab võttu (tuntud kui quiver tip), tuleb valida kõige jäigem, 4–5 untsi. Üks unts (oz) on u 28 g. Quiver tip’i jäikust näitav arv grammides või untsides võrdub raskusega, mis suudab seda painutada 90 kraadi võrra.

Kogenud kalastaja suudab voolu kiirust, püügiplatsi kaugust, vee sügavust, põhja struktuuri, liini läbimõõtu jms hinnates juba kaldal valida õige söödakorvi ja quiver tip’i.

Mina värvin oma feederite ridvaotsad fluorestseeruvat valget ja punast värvi, et nad oleksid hämaras paremini nähtavad. Valge värviga tehtud triibud ridvaotsal näitavad tippude võimsust. See kasvab triipude arvuga, üks triip võrdub u 1,5 untsiga. Pärast viset ja feederi asetamist tööasendisse peab ridva tipp jääma u 45kraadise nurga alla, see paine antakse sujuvalt edasi feederi põhiplangule.

RULL. Feederõnge rull ei ole kogu komplekti juures kõige tähtsam detail. Emajõel kasutamiseks sobib enamvähem ükskõik milline 4000ne rull Shimano mõõdu järgi. Kui püüame raske klassi feederiga ja kevadise suurvee ajal, tasub kasutada ka suuremat rulli. Kui aga rääkida feederipüügi peensustest (ja me ju teame, et kalapüügil tagab edu just kõigi detailidega arvestamine), siis mida võimsam rull, seda parem. Eelisteks on sujuv käik, suur ülekandearv, usaldusväärsed kuullaagrid ja tundlik sidur. Kui kasutate madala kvaliteediga rulli ja toote suurt kala välja vaid rulliga, ilma ridvaga nn pumpamata, pole kaugel hetk, kui teie rull ütleb töölepingu üles. Feederipüük eeldab siiski tugevat ja kvaliteetset rulli.

Loe Emajõel kasutatavatest söödakorvidest, söötadest, lipsudest ja tamiilidest-nööridest siit.