Uue iPod Touchi arendamise põhjus on selge - Apple tahab, et rohkem inimesi saaks kasutada nende muusika voogedastusteenust Apple Music. Kuna iPod Touch on hinna poolest märkimisväärselt odavam kui iPhone, loodab tehnoloogiahiid, et just rahakotisõbralikum lahendus toob uued kliendid. Hetkel pole veel teada, kas uus Touch saab olema täiesti uue disainilahendusega, või on tegemist kõigest riistvaratäiendusega.

Teine oluline uudis puudutab seda, et Apple'il on kavas järgmisesse iPhone'i mudelisse tuua lightning-pesa asemel hoopis USB-C tüüpi laadimispesa, mis tähendab, et lõpuks ometi saaksid Android-telefonide omanikud ja Apple'i fännid kasutada üht ja sama laadimisjuhet.

Ilmselt motiveerib Apple'it antud suunal tegutsema Euroopa Liidu konkurentsivolinik Margrethe Vestager, kes hakkas eelmise aasta keskel üle vaatama, miks pole telefonitootjad ikka jõudnud ühtse telefonilaadimislahenduseni, kuigi vastavale memorandumile kirjutati alla juba 2009. aastal. Google'ile 4,3 miljardi euro suuruse trahvinõude esitamisega tuntuks saanud Vestager ei ole kindlasti inimene, kellega Apple raksu tahaks minna ning just see võib olla peamine põhjus, miks USB-C tüüpi pesa lõpuks Apple'i telefonidesse jõuab.

Eelmisel aastal tõi Apple juba USB-C tüüpi laadimispesa uutesse iPad Pro tahvelarvutitesse.