"Millest selline sund? Miks me Marsile minema peame? Ma ei arva, et üldsus sellest üldse nii huvitatud on," ütles 85-aastane Anders. Tema sõnul oleks võimalik raha oluliselt paremini kasutada, näitena tõi ta seejuures InSight marsimaanduri.

Anders ei ole oma kriitikaga üksi - ka teised tuntud Ameerika teadusvaldkonnaga seotud inimesed on NASA-t kritiseerinud, et agentuur üritab liialt tegeleda odava populaarsuse tekitamisega. Näiteks Marsi puhul on majanduslikult palju mõistlikum planeedile saata mitu odavamat tehissondi kui inimene.

Andersi sõnul ei oleks inimese Marsile saatmine ka praktilist teadust arvestades mingisugune saavutus, kuna seeläbi planeedi kohta midagi täiesti uut ei õpitaks. Tegemist on tema sõnul vaid üritusega agentuuri nime uudistesse saada.

Andersi kunagine meeskonnakaaslane Frank Borman aga kriitikaga ei nõustu ning tõdeb, et inimene peaks Marsil ära käima. "Ma ei ole NASA suhtes nii kriitiline kui Bill," ütles Borman. Tema sõnul peaks inimene küll Marsil ära käima, kuid kolooniad ei tule mehe hinnangul kõne allagi. "Minu arvates aetakse Marsi kohta palju jama, näiteks see, mida Musk ja Bezos räägivad Marsi kolooniate rajamisest. See on jamajutt," ütles endine astronaut.

Andersi kriitika agentuuri suhtes aga ei piirdunud vaid marsiplaanide kritiseerimisega - mehe sõnul ei oleks agentuur täna võimeline Kuule missiooni saatma. "NASA on muutunud lihtsalt töökohaks, mingisugust avalikku toetust agentuuri tööle pole enam ammu," ütles endine astronaut.