CAT on pakkunud telefone umbes kaheksa aasta jooksul saadaval ja pakub neid täpselt samadele inimestele, kes firma traktoreid kasutavad. Ehk siis neile, kellel vaja leida soojaveetorusid või ülekuumenevaid juhtmeid seina sees, mootorites või küttesüsteemi vigu tuvastada ning vajadusel ka läbi suitsu või udu näha.

CAT-telefone toodab tegelikult firma Bullit, mis on neid juba mitu aastat teinud, kes seritifitseeris oma telefoni IP68, mis ei ole praeguseks midagi uut.

Kuid CAT-i seadmed on sertifitseeritud ka militaarstandardile Mil 810G, mis omakorda põrutus-, surve- ja temperatuuripiirid paika paneb. Peale sertifikaatidele vastavat peksmist, jätkatakse testimisega, et see rohkem kui ühekordset kukkumist kannataks.

Nuppude all on õhukvaliteedi andurid, mis annavad märku, kui õhk liiga mürgine. Näiteks värvi või lahustiaurude liiga kõrge kontsentratsiooniga annab alarmi.

Viimane ja vast kõige lihtsam andur on laser, mis sarnaselt lasermõõtjaga mõõdab ära kauguse ja suudab selle koostöös kaameraga pildile salvestada.

Kas tasub ostmist? Keeruline on öelda, kuna CAT teeb vastupidavaid telefone umbes kahe põlvkonna vanusele riistvarale ja tarkvara stabiilsuse osas ei ole nad kunagi mingitele autasudele pretendeerinud. Hind on paraku preemiumtelefonide klassis, selle ülevaate tegemise hetkel Hinnavaatluses ca 820 eurot.

Seega on see kallis telefon, mis ei hiilga kiiruse, fotokvaliteedi ega ka eeskujuliku stabiilsusega. CAT-il on aga väga konkreetne sihtrühm ja fännibaas, kelle jaoks see komplekt on ideaalne. Pealegi nädala või paarise testimisega on väga keeruline öelda, kuidas see telefon ennast ülal peab näiteks aasta pärast.

Vanemate mudelitega on osad püstihädas ning teised kiidavad taevani ja tõotavad ka järgmise osta.