Eestlaste tehnoloogiafirmast saab esimene transpordiplatvorm maailmas, mille äpp pakub nii autosõidu- kui ka elektriliste tõukerataste jagamise võimalust.

Alambränd Bolt toetab Taxify eesmärki muuta linnades liikumine mugavaks, kiireks ja taskukohaseks.

Taxify kavatseb teha teenuse vastavalt nõudlusele kättesaadavaks ka teistes linnades, kus juba tegutseb. Eesti osas pole veel selge.

“Taxify kasutajate arv on kasvanud maailmas 15 miljoni inimeseni peamiselt seetõttu, et pöörame igas piirkonnas eraldi tähelepanu sellele, kuidas kohalikud tingimused liikumist mõjutavad.

Ei ole lahendusi, mis toimivad ühtmoodi igal pool. Pigem tuleb vaadata linna või isegi linnaosa eraldi ning teha selgeks, kuidas ja kuhu inimesed liiguvad. Siis on võimalik ka nende teekonda tehnoloogia abil lihtsamaks ja kiiremaks muuta,” ütles Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig.

“Iga viies Taxifyga tehtud sõit on lühem kui kolm kilomeetrit, seda vahemaad ei pea läbima kaks tonni kaaluvas autos. Kerge ja säästlik elektriline tõukeratas on selleks palju parem vahend.

Kuna toome sõiduteenuse ja tõukerattad ühele platvormile kokku, saavad senised kliendid edaspidi valida, milline vahend parajasti sobivaim on. Kindlasti on neid, kes seeläbi esimest korda meie platvormini jõuavad,” lisas Villig.

Bolti kasutamiseks tuleb laadida alla Taxify äpp, mis pakub võimalust valida sõidujagamise ning elektriliste tõukerataste kasutamise võimaluste vahel. Rohelised Bolt-tõukerattad on varustatud GPS-süsteemiga, mis kuvab äpis vabade rataste asukohti ja jälgib sõidu marsruuti.

Sõiduhind Pariisis on 15 senti kasutusminuti kohta, miinimumtasuga euro sõidu kohta (10minutiline sõit maksab keskmiselt 2,50 eurot).

Teenuse kasutamiseks tuleb telefoniga skännida rattal nähtavat QR-koodi. Sihtkohta jõudes võib jätta tõukeratta tänavale, kust need Taxify poolt laadimiseks ja hoolduseks kokku kogutakse.