Ettevõttele Gem Diamonds kuuluvast kaevandusest leitud iludus on 910-karaadine ja umbes kahe golfipalli suurune, kaaludes 182 grammi. Selle väärtuseks hinnatakse 40 miljonit dollarit (32,8 miljonit eurot).

Tegemist on haruldase D värvi II-a tüüpi teemantiga, vaid 1-2% kõigist looduses olevatest teemantidest on sellised. Hinnaliseks muudab teemanti see, et seda tüüpi kividel ei ole pea üldse lisandeid, näiteks lämmastikuaatomeid. Nad on pea värvitud ja ultraviolettvalguses läbipaistmatud.

Kui aga esmapilgul ei teaks, et tegemist on ülimalt hinnalise kiviga, võiks arvata, et see meenutab ka lihtsalt üht jääkamakat:

Kaevandusest leitud maailma suuruselt viies teemant

Nagu mainitud, on leid maailma suuruselt viies teemant. Kõige suurem on 1905. aastal Lõuna-Aafrika vabariigist Pretoriast leitud 3106-karaadine kivi, mis kaunistab praegu mitmes tükis Briti kuningakoja juveele.

Ülejäänud neli suuremat kivi on 1109-karaadine Lesedi La Rona teemant (leiti 2015. aastal Botswanast), 995-karaadine Excelsior (leitud 1893 Lõuna-Aafrikast) ja 969-karaadine Star of Sierra Leone (leiti 1972. aastal Sierra Leonest).

Mis hinnalisest teemantist edasi saab, ei ole Gem Diamonds veel avaldanud.