Probleem võib peituda osaliselt disainis ehk telefonide välimuses, mis jääb konkurentidele moekuse poolest aina rohkem alla. Eriti tänavu, kui on moes ümarad nurgad ja ekraani ümbritseva raami vähendamine, et ekraanipind suurem tunduks, mida Sony on jonnakalt vältinud.

Xperia XZ1 ja XZ Compacti hiljutisel Eesti esitlusel ma isegi küsisin Sony esindajalt, et miks nad disaini ei uuenda, eriti ekraani ümbritseva raami osas.

Tema vastus: Sony peaks selleks muu tähtsa arvelt ohverdusi tegema. "Üks põhjus on kaamera, mis on suurema sensoriga kui enamikel konkurentidel ja vajab ruumi. Samuti vajavad ruumi stereokõlarid.

Teine põhjus on meie soov siin unikaalset disaini pakkuda. Aga meil on teatud piir, millest me ei taha allapoole liikuda, et e peaks kvaliteedi või pakutavate võimaluste osas kompromisse teha."

Mainitud esitlus toimus alles mõne nädala eest, aga tundub, et Sonys on siiski uued tuuled puhumas. Tehnoloogiasaitidele on ilmunud uudised, et tootja on siiski valmis uusi disaine pakkuma.

Seda kinnitas avalikkuse ees Sony India tegevdirektor Kenichiro Hibi, kes teatas sealse XZ1 esitluse raames, et nende telefonide järgmine põlvkond saab juba täitsa uue disaini.

Hibi ajab Sony asja Indias ja teatas seda India väljaandele, nii et siin jääb võimalus, et uudis puudutabki tegelikult just ainult Indiat või siis paremal juhul Aasia turgusid.

Tehnoloogiasaidid on uudisest aga õhinal kinni hakanud ja levitavad seda, nii et lootus jääb uusi tuuli tunda ka mujal.

Sony tutvustab oma kevadisi telefone usutavasti Hispaanias mobiilimessil Mobile World Congress 2018, mis toimub 26. veebruarist kuni 1. märtsini. Seni siis ootame ja naudime Sony tänavusügisesi telefone.

Loe, mida Forte arvab Sony värskemast kõrgema otsa telefonist XZ1, mida võiks nii hinna kui ka tehniliste näitajate poolest tippmudeliks nimetada... aga juunis ju alles ilmus uus tippmudel XZ Premium, mis on XZ1-ga väga sarnane, kuigi ekraanil on rohkem piksleid (tervelt 4K jagu) ja Android on vanem.