Seitse isikut ja Columbia ülikooli sõnavabadusele keskenduv Knight First Amendmenti instituut esitasid kaebuse Trumpi, Valge Maja pressisekretäri Sean Spiceri ja sotsiaalmeedia direktori Dan Scavino vastu. CNN vahendab, et kaebuse kohaselt on Twitter USA põhiseaduse esimese konstitutsiooniparanduse (First Amendment) kohaselt avalik foorum ja kuna presidendi Twitteri kontot @realDonaldTrump kasutatakse ametlike valitsusteadete edastamiseks, peaksid säutsud olema kõigile täielikult ligipääsetavad. Kaebajad soovivad, et president blokeeringud "maha võtaks" ja ütlevad, et nende ligipääs presidendi kontole blokeeriti pärast tema kritiseerimist.

Twitter kohtuasja ei kommenteerinud, Valgest Majast CNN järelpärimisele vastust ei saanud. Kaebus järgneb eelmisel kuul Knight First Amendmenti instituudi poolt Valgesse Majja saadetud kirjale, milles samuti blokeeringute eemaldamist sooviti. Valge Maja ei vastanud sellele kirjale, ent tekkinud debatis väitsid mõned, et Donald Trumpi Twitteri konto, mida ta omas juba enne presidendiks saamist, on ta isiklik kanal ja seetõttu ei ole temapoolne kasutajate blokeerimine põhiseadusega vastuolus.

Hagejad ütlevad, et nii see pole ja toovad näiteks, et Trump teatas näiteks FBI direktoriga seotud otsustest omaenese säutsukontol ja on öelnud, et ta sotsiaalmeedia kasutusviis on "tänapäevase presidendi" oma. "On palju näiteid sellest, et presidendiks saamise ajast kasutab ta just seda kanalit oma peamise Twitteri kontona ja kasutab seda palju rohkem ametlikust Twitteri kontost @POTUS," ütles Knighti instituudi jurist Katie Fallow.