Eesti jaemüügis läks aprillikuus kaubaks 27 100 mobiiltelefoni (mullu samal ajal 31 100). Müügikäive ulatus 7,9 miljoni euroni, aasta tagasi oli see 7,8 miljonit eurot.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul telefonimüük Eestis tänavu jätkuvalt langeb ja seega ei saa kogu aasta prognoosides optimistlik olla.

„Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt on nii tarbijate kui ka kaubandusettevõtete kindlustunne veel hea, kuid kiirenev inflatsioonitempo hakkab peatselt tunda andma.

Aprillis oli inflatsioon Eestis 3,2%, mis oli euroala üks kiireim ning aktsiisitõusud ja kallinev energiahind lisavad sellele hoogu juurde,“ selgitas Seema.

Ta lisas, et kuna palgad inflatsiooniga samas tempos ei tõuse, siis on eestlased muutunud suuremate ostude suhtes ettevaatlikumaks ning üha sagedamini otsustatakse seade soetada järelmaksuga.

83% aprillis Eesti jaeturul müüdud telefonidest olid GfK statistika järgi nutikad, kokku müüdi 22 400 nuti- ja 4700 nuputelefoni.

Telefonide keskmine ostuhind jätkas kasvutrendis ka aprillis ja tõusis enam kui 17% võrra kuni 293 euroni. Tele2 klient maksis telefoni eest keskmiselt 218 eurot.