Rahvaarvu kiire kasvamise, liiklusummikute ja nendega seonduva õhureostusega võitlemiseks pealinnas, kuhu perioodil 2000–2013 kolis keskeltläbi 600 000 elanikku aastas, kavatseb Hiina riik rajada täiesti uue linna, mis peaks osa pealinna populatsioonitaagast enda kanda võtma.

Hiljuti kuulutas riigi valitsus välja piirkondliku erimajandustsooni projekti ingliskeelse nimetusega Xiongan New Area. Tegemist on uue suurlinnaga, mis kava kohaselt rajatakse pealinnast 60 kilomeetrit lõuna poole.

Ehkki Peking jääb endiselt Hiina pealinnaks, kolitakse osa sealsest tööstusest ja ettevõtetest — koos osaga elanikkonnast — Xiongani.

Kui töökohad pole enam nii tihedalt Pekingisse koondunud, saavad inimesed elada oma töökohtadele lähemal, mis laiendab loodetavasti transpordivõimalusi ja vähendab õhureostust.

See ei ole Hiina jaoks esimene kord peaaegu tühja koha peale uut suurlinna ehitada. Pärast seda, kui Shenzheni linn 1980. aastal erimajandustsooniks kuulutati, on sealne toona 300 000 pealine elanikkond nüüdseks kasvanud 11,9 miljoni inimese suuruseks.

Kinnisvaraspekulandid loodavad, et Xionganiga läheb samamoodi. Paar päeva pärast uue linna ehitamise kava väljakuulutamist tormasid seal kinnisvara ostma nii paljud inimesed, et valitsus oli sunnitud kruntide müügi erakorralise määrusega peatama.