Eks kaupmehed on alati pidanud konkurentsi tõstmiseks oma kaupa kiitma ning reklaami tegema, kuid esialgu toimus see peamiselt suust suhu. Ajalehtede populaarsuse tõusuga koos suurenes ka nendes olevate reklaamide arv - pidid ju ajakirjanikudki kuskilt lisaraha teenima ning ka kaupmeestele tasus selline investeering ära.

Peamiselt võib leida vanadest ajalehtedest ravimikuulutusi, peamiselt kas seedimise parandamiseks, potentsi tõstmiseks või sügeluse ravimiseks. Nende seas oli ka näiteks huvitavaid juhuseid, kus näiteks Spermini tootjad palusid teistest sarnastest toodetest eemale hoida, kuna need polevat sama head ning pidavat isegi olukorra hullemaks tegema.

Ka igapäevaesemete reklaame on ajalehtedes küllaga: naiste sukapüksid, meeste habemeajamistarbed ning lisaks ka trikoopesu, paberosside ja hambapasta reklaamid. Tihti olid nende kuulutuste juures ka elulisi nõuandeid stiilis: ebavärviline hambakate teeb kõige ilusama näo inetuks ning puhtaks aetud nägu äratab lugupidamist ja soodustab teile hääd käekäiku.

Viska galeriile pilk peale!