Kui aga arvuti ekraan puutele ei reageeri, saab igasuguse ekraani teha puutetundlikuks seadmega AirBar, kirjutab AM.ee.

Tegemist on liistuga, mis asetatakse süleri ekraani alla ja mis teeb ekraanipinna puutetundlikuks USB-sse käiva lihtsa seadme abil.

See toob puutetundliku ekraani ka Maci-kasutajateni, mis on neile ehk veidi harjumatu, ning loob võimaluse puutetundlikutele seadmetele optimeeritud äppe ka mitte-puutetundlikus Windows 10-ga PCs kasutada.

MacBook Airi jaoks on vaja lisaprogrammi, mis muudab keskkonna puute- ja viipetundlikuks. Seade töötab nähtamatu valgusega, registreerides valguskiirte katkemist.

(Foto: tootja)

Seega puutetundlikkus töötab igasuguse asjaga, nii sõrme, pliiatsi kui ükskõik mis muu takistusega. Kalibreerimist pole vaja. Hea, kui oleks olemas vaba USB-pesa paremal küljel, aga kui pole, saab kasutada ka USB-pikendusjuhet.

Liist käib metallkopruse külge magnetitega ja sobiv suurus tuleb valida ekraanidiagonaali järgi. Saadaval on 13,3-, 14- ja 15,6-tolliseid puutetundlikkuse liiste.

Hind algab ca 70 dollarist, osta tuleb e-poest, sest paistab, et siinsed poed sellist lisavidinat veel ei paku. 13,3-tolline Airbar toimetatakse postiga juba ka Euroopa Liitu.