Kui tänapäeval on kõikjal meie ümber digitaalsed kaamerad, mis lasevad pilte vaadata ekraanilt, siis Instax kaamerad pakuvad hoopis teistsugust pildistamiskogemust – mitte digitaalselt vaid analoogset. Pildistamisprotsess on siin vaat et sama oluline, kui foto ise. See on lihtsalt nii vinge, kui foto pärast pildistamist kohe kaamera ülal olevast pilust välja vuhiseb.

Veel huvitavam on aga see, kuidas foto aeglaselt sellele paberile tekib. Äsja fotokaamera pildipilust välja vuhisenud paber on ju alguses säravvalge – foto ilmub sinna aeglaselt umbes kahe minuti jooksul. Võid olla kindel, et sellise kaameraga peole või seltskonda ilmudes on kaameraomanik paugupealt tähelepanu keskpunktis. 99-eurose Fujifilm Instax Mini 8 kiirpildikaamera kõrval kahvatuvad siis ka Canoni ja Nikoni kõige kallimad profikaamerad.

Erinevad Fujifilm Instax kiirpildikaamerad

Kiirpildi formaatide võrdlus. Ülal vasakul on klassikaline Polaroid kaamerate paber. Sellest paremal on “Instax Mini” kaamerate fotopaber ja all suurem “Instax Wide” fotopaber (seda viimast kasutab Fujifilm Instax Wide 300 kaamera).

Fujifilm Instax seeria kiirpildikaamerate seeriasse kuulub selle artikli kirjutamise hetkel 5 erinevat põhilist mudelit. Instax Mini seeriasse kuulub neist neli – need on sellised, mis pildistavad väiksemale, krediitkaardi suurusele fotopaberile. Instax Wide seeriasse kuuluv Instax Wide 300 pildistab aga märksa suuremale fotopaberile.

Kõikide Instax kaameratega on väga lihtne pilti teha – keerukad menüüd ja seadistuste valikud puuduvad ja olenevalt konkreetsest mudelist on kaamera peal vaid mõned nupud kõige lihtsamate seadistuste jaoks.

Vaatame videost, milline üks tavaline Instax kiirpildikaamera on ja kuidas see pilti teeb:

Kui tahad juba detailset informatsiooni kiirpildikaamerate kohta, loe edasi Photopointi ajaveebist