Uus äpp ALKO3MEMO aitab alkovabade päevade arvu tõsta, nagu kinnitab TAI pressiteade.

Rakenduse kasutamine on lihtne: vali vähemalt kolm päeva nädalas, mil lubad endale alkoholist hoiduda. Äpp aitab "rajal püsida", tuletades lubadust kord päevas meelde. Päeva lõpus palub äpp märkida, kas oma lubadust ka täitsid.

"Paljudel inimestel on alkoholitarvitamine muutunud märkamatult elu vältimatuks osaks ja tihti ei märgatagi, kui sageli käsi klaasi järgi ulatub.

Võib olla üllatav, et lubaduste pidamine endale ei olegi nii lihtne. Alkoholivabade päevade pidamine paneb mõtlema, millised võiksid sinu jaoks olla asendused alkoholile," kommenteeris äpi loomist Tervise Arengu Instituudi kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Noormets.

ALKO3MEMO on mõeldud Androidi-seadmetele, selle saad alla laadida Google Play keskkonnast. Siit väike näidis rakenduse sisust, millest on ehk kasu ka siis, kui ei soovi seda alla laadida.

Foto: ekraanitõmmis

Kes soovib ka alkoholi koguseid jälgida, proovigu alkokalkulaatorit, mille leiad nii veebi- kui ka mobiiliversioonina Alkoinfo saidil

Tervise Arengu Instituudi käimasolevat alkoholi liigtarbimise vastast kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014" raames.