PediaPress kutsub inimesi Wikipedia sisust endile pehmekaanelisi raamatuid tellima. Koosta see, millest tahad, laeks on ainult kujutlusvõime.

Osa rahast läheb Wikipedia käigushoidjatele, kes on projektiga muidugi seotud. Hinnad sõltuvad raamatu suurusest ja algavad 8,90 USA dollarist (hetkekursiga ligi 110 krooni).

Kas see on halb või särav idee? Kuna netikommentaatorid on jõudnud kõik teemaga seostuvad relevantsed märkused juba ära teha, märgime kokkuvõttes ära neli nende argumenti.

Esiteks on staatiliste, mittemuudetavate artiklite kogumik vastupidine ideele, miks Wikipedia üle eksisteerib. Netipõhise entsüklopeedia eelis ongi, et seda saab jooksvalt täiendada ja vigu parandada.

Teiseks, kes tahab mõnel teemal sügavalt informatiivseid raamatuid, leiaks PediaPressi pakkumisele palju väärtuslikemaid alternatiive.

Kolmandaks, miks peaks tahtma selleks puid tappa? Wikipedia info on netis alati ju olemas, kui seda vajate.

Neljandaks, kellele meeldib "päris raamatute" tunne, vihkavad Wikipediat juba kirglikult.

Mõistlik alternatiiv tundub pigem möödunud sügisel tehnikauudistest "läbi käinud" WikiReader - pisike inetu e-lugeja, mis sisaldab kogu Wikipedia sisu teatud hetkeni. (Tšekake kolmandat linki uudise lõpus.) Hetk sõltub sellest, mil oled Wikipedia sisu WikiReaderi saidi kaudu SD-mälukaardile kopeerinud, kuna seade ise ei oma netiühendust.

Vaata ka tutvustavat juutuubiklippi: