The Linux Foundation otsustas järele uurida kui palju hinnanguliselt on väärt kogu Linuxi uurimis- ja arendustööd (R&D).

„Tüüpilise Linuxi distributsiooni arendus maksab keskmiselt 1,2 miljardit dollarit. Fedora 9 arendus tänastes dollarites ja tarkvaraarendushindades on maksma läinud 10.8 miljardit dollarit. Linuxi kerneli arendamine ainuüksi maksaks 1.4 miljardit dollarit,“ arvab Linux Foundation oma raportis.

10.8 miljardit dollarit on hind, mis maksab üks jõuline operatsioonisüsteem. See on hind, millest me sõltume kasutades igapäevaselt Google, Amazoni (Delfi) ja tohutu hulga teiste võrgulehtede teenuseid.

Linuxi arendamine oleks iga firma jaoks tohutu väljakutse, kuid Linux ja seda toetav avatud lähtekoodiga tarkvara fenomen ei sõltu mõnest üksikust firmast. Linuxit arendab firmade ja üksikisikute võrgustik. Ainuüksi Linuxi kerneliga näevad Linux Foundation’i andmetel vaeva 3200 arendajat 200-st firmast.

See on avatud lähtekoodiga tarkvara jõud: palju rohkem väärtust palju väiksema raha est. Võib ette kujutada, mis juhtuks kui sama arendusmudel oleks kasutusele võetud arendustööriistade, sisuhaldusvahendite, CRM, veebiserverite, ERP … puhul. Tegelikult on see kõik olemas ja ainult ühe allalaadimise kaugusel.