Nõukogu asutab ja põhimääruse kinnitab linnavalitsus oma korraldusega, mis peaks arutamisele tulema järgmisel nädalal linnavalitsuse istungil.

Tallinna linnavalitsuse IT-direktor Väino Olev ütles Raepressile, et nõukogu liikmed seadsid endale ülesandeks IT arengustrateegia elluviimise, kogu IT-protesessi kontrollimise ning linna ametiasutuste sellealase töö koordineerimise.

Samuti hakkab IT-nõukogu kavandama muudatusi, mis on tingitud näiteks asutuste funktsioonide muudatustest või infotehnoloogia arengutrendidest. Nõukogu tegevuse oodatav tulemus on sellise tugisüsteemi loomine, mille abil saab pakkuda linnaelanikele kvaliteetseid teenuseid.

IT-nõukogusse hakkavad kuuluma linnapea Mõis, abilinnapead Ivar Virkus ja Heiki Kivimaa, linnasekretär Toomas Sepp, Nõmme linnaosa vanem Urmas Paet, linnavalitsuse IT-direktor Väino Olev, linnavolikogu kantselei juhataja Kristin Kuhlap, Hansapanga IT-direktor Tarmo Pajumets, IT-kolledþi juhatuse esimees Tõnis Sildmäe ning Tallinna tehnikaülikooli professor Jaak Tepandi, kes oli ka Tallinna IT arengustrateegia koostamise projektijuht.

Nõukogu loomine on Väino Olevi sõnul loogiline jätk möödunud aastal loodud koostööorgani — IT-juhtide ümarlaua tööle. Ümarlauas osalesid seitsme IT-firma juhid, kes on Tallinna ametiasutustega olnud pikemas koostöös. Nende tegevuse tulemusel valmis Tallinna IT arengustrateegia ning ümarlaud ammendas end senisel kujul.

“Kuna Tallinnal on lähiaastateks küllaltki ambitsioonikad plaanid oma IT tugisüsteemide arendamiseks, siis leiti, et seda protsessi tuleb koordineerida ja kontrollida hoopis teistsugusel tasemel, kui praegune IT-teenistuse igapäevatöö ning ametiasutuste põhitegevusele lisanduvad jõupingutused IT-projektide elluviimiseks,” ütles Olev.

Teisipäevasel nõupidamisel osalenud leidsid, et Tallinna üldsuse jaoks olulised IT-lahendused vajavad suuremat avalikustamist.

Nagu märkis Olev, kavatsetakse selleks luua eriline koostöövorm avalikkusega — IT foorum, mille kaudu laekuksid üldsuse esindajate arvamused, märkused ja uued ideed ning mille kaudu võiks linn leida ka uusi koostööpartnereid.

Sellised foorumid oleksid idee kohaselt avaliku üritusena kuni kaks korda aastas.