Uuenduskuuri läbi teinud mudelitel on senisest sportlikum külgvaade, unikaalne esiosa disain, trapetsikujuline iluvõre ning luksuslik interjöör.

Disain

Uue Lexus ISi disain põhineb 2012. aasta sügisel Pariisi autonäitusel esitletud LF-CC kontseptsioonil. Selle sportlikult agressiivset, kuid siiski elegantseks jäävat välisilmet rõhutavad tõusev küljejoon, LED-esituled ja Lexuse uudne julge iluvõre. Esiosa kujunduse uuendusena asetsevad L-kujulised LED-päevasõidutuled eraldi esitulede elemendist.

Foto: Toyota Baltic

Pikendatud teljevahe pakub eelmise põlvkonnaga võrreldes tagaistmel reisijatele klassi suurimat jalaruumi. Juhile orienteeritud sportlikus salongis võib nautida nii ehtsast puidust iluliistude ning kauni kujundusega analoogkellaga pilkupüüdvat interjööri kui ka moodsat multimeediasüsteemi. Esmakordselt on Lexuse mudelivarustuses elektrostaatilised juhtnupud, mis võimaldavad ISi salongis temperatuuri ühe sõrmeliigutusega reguleerida.

Sõidudünaamika

Uue ISi loomisel on pööratud hoolikat tähelepanu kõikidele üksikasjadele. Pakkumaks kaasahaaravamaid sõiduelamusi, on langetatud juhiistet ning reguleeritud rooli kõrgust. Parema juhitavuse saavutamiseks on võetud kasutusele laserkeevituse tehnoloogia, et anda kerele piisavalt jäikust. ISi roolisüsteem on häälestatud veelgi täpsemaks – uus mitmikhoob-tagavedrustus tagab parema pidamise ja juhitavuse. Lisades sellele kõigele paranenud aerodünaamika, saame sõiduki, mis pole üksnes erk, vaid ka uskumatult vaikne.

Foto: Toyota Baltic
Uuel ISil on sõidurežiimide valikunupp, millega juht saab mugavalt valida nelja sõidurežiimi vahel: ECO, NORMAL, SPORT S ja SPORT S+, mis suurendavad sõiduki keskkonnasäästlikkust või muudavad sõiduelamuse sportlikumaks.

Mootor

ISi mudeliseeriast on soovijatel võimalik valida nii V6 bensiinimootoriga IS 250 kui ka esmakordselt täishübriidversioon IS 300h, mille võimsus on 223 hobujõudu ja CO2-heitkogus on vaid 99 g/km. IS 300h jõuallikaks on uusim kolmanda põlvkonna Lexuse hübriidajam, mis koosneb 2,5-liitrisest bensiinimootorist ja võimsast elektrimootorist. Tulemuseks on sujuv võimsus ja erakordne ökonoomsus ning lisaks annab uuenduslik aktiivne helikontrollisüsteem mootorile meeldiva rafineeritud hääle.

Foto: Toyota Baltic

F SPORT

Julge välimusega IS F SPORT mudeli tunneb ära eksklusiivsetest disainielementidest: 18-tollised toonitud valuveljed, ainulaadne F SPORTi esivõre ning esi- ja tagaspoilerid. Salongis paistavad silma Lexus LFA sportmudelile iseloomulikud innovaatiliselt liikuvad ringikujulised näidikud, eripärane F SPORTi rool, eksklusiivsed nahast sportistmed, alumiiniumist pedaalid ning stiilsed metallist iluliistud. F SPORTile on iseloomulik ka eriseadistusega vedrustus ja roolivõimendus, mis suurendab sportlikku sõiduelamust.

Foto: Toyota Baltic

Uue Lexus IS mudelid jõuavad Baltikumi müügisalongidesse käesoleva aasta juulis.