Nagu kõikide jalanõudega, on ka kummisaabaste puhul tähtsal kohal see, et valitaks õige suurus.

Kui valitakse liiga suur number, siis hakkab saabas jalas loksuma. See kulutab alguses ära jalas kantava soki ja hiljem hõõrub marraskile ka kannad. Suure kummikuga on just laste sammud kohmakad, mis omakorda suurendab ka komistamise tõenäosust. Samuti on oluline, et saabas oleks elastne ja pakuks kannavõlvile tuge, sest lapsed tihti hüppavad ning mängivad ebatasasel pinnal. Tald peaks olema ka hea haakuvusega, et vähendada libisemise ohtu. Kindlasti tuleks suurt tähelepanu pöörata sokkidele. Kuna kummikute puhul on siiski tegemist suletud vormiga, mis ei lase jalgadel piisavalt hingata, siis tuleks vastavalt olukorrale ja välistemperatuurile valida ka vastav sokk.

Mida me siis ootame kummikutelt?
Kummikud peaksid olema soojapidavad, hoidma jalad kaitstud külma, vihma ja lörtsi eest, kuid samas peaksid nad olema ka mugavad, kerged ning vastupidavad.

Kas siis tavaline kummik saab selle kõigega hakkama?
Vastus on, et ei ja põhjus on väga lihtne. Kumm on oma olemuselt materjal, mis on raske, mitteelastne, talletab endasse külma ja muutub miinuskraadidega rabedaks. Seetõttu me väga kummikuid külmema ilma puhul kanda ei soovigi.

Miks aga Crocs ei valmista mitte kummikuid vaid vihmasaapaid?
Peamine põhjus on kindlasti materjal, millest on saapad valmistatud.

Nimelt on kõik Crocs „kummikud“ valmistatud Croslite materjalist, mis väliselt meenutab küll kummi, aga tegelikult on tegemist hoopis teise materjaliga, mida iseloomustab:

  • Toestus. Kõikide Crocs jalatsite tallakuju jälgib jala loomulikku anatoomiat. Toestab risti– ja pikivõlvi, mis tagab just eriti laste puhul jala loomuliku ja normaalse arengu.
  • Soojus. Croslite'i üks omadus on, et kõndimisel tekkiv soojus talletatakse ning ei lasta saapast välja. Samas töötab Croslite ka vastupidiselt ehk ei lase väljas olevat külma sisse. Nagu me kõik oleme tundnud, hakkavad esimesena külmetama varbad. Seega ei ole tähtis kui soe on säär või sisevooder, tald peab blokeerima külma ja Croslite materjal just seda teebki!
  • Elastsus. Croslite on oma omaduselt väga elastne materjal ja ei muutu külmaga rabedaks. Tema sulamis- ja külmumistemperatuur on äärmiselt kõrge ning tänu sellele ei ole ohtu, et saapad külmaga jäigaks lähevad või halvimal juhul lausa pooleks murduvad. Samuti kergendab elastne tald ka väiksematel lastel kõndimist.
  • Kergus. Croslite materjalist valmistatud saapad on kõik äärmiselt kerged, mistõttu ei teki jalgadel lihasväsimust ja sokid püsivad ilusti jalas.
  • Mugavus. Croslite pehmeneb kandmisel ja vormub täpselt nii nagu sinu jalg seda tahab, seega on saapad justkui sinu jala järgi valatud.
  • Innovatiivsus. Uudne materjal ja erksad värvitoonid! Lisaks on müügil ka vahvad Jibbiz nööbid, millega saab Crocs saapaid isikupärasemaks kaunistada.

Aeg on muutusteks, et võtta kasutusele universaalsed vihmasaapad, millega on soojad ja kuivad varbad garanteeritud. Muidugi ei tasu ära unustada ka Crocsi vihmasaabaste kergust ja mugavust, mis tagavad Sinule meeldivad jalutuskäigud Eesti muutlikes ilmastikuoludes, kus meil on 3 kuud halba suusailma ning ülejäänud kuudel sajab vihma.

Ainult sellel nädalavahetusel (10-11.10) KÕIK vihmasaapad -20%. Tule poodi, vaata kauplusi SIIT!

Jaga
Kommentaarid