Haridusministeerium ootab kandidaadilt akadeemilist kraadi, teadmisi kõrghariduse korraldusest ja põhisuundumustest ning vastavate õigusaktide tundmist, pedagoogilise või juhtimisalase töö kogemust ning otsustus- ja vastutusvõimet.

Septembris tegevust alustav IT-kolledž on eraõiguslik kolmeaastase õppeajaga diplomiõpet pakkuv rakenduslik kõrgkool.

Kava järgi on kolledžis kaks õppesuunda, millest üks hõlmab IT-süsteemide arendust ja teine administreerimist.

IT-kolledži rajamine läheb maksma vähemalt 20 miljonit krooni, millest kuus miljonit saadakse riigilt ning ülejäänu erafirmadelt ja õppemaksust.

Lisaks annab riik koolile Sakala keskuse õppehoone Tallinna südalinnas. Osa õppetööst hakkab käima ka Tartus, ütles haridusminister Tõnis Lukas eelmise aasta lõpus kolledži rajamist tutvustades.

29. detsembril allkirjastasid haridusminister Tõnis Lukas, Tartu ülikooli rektor Jaan Aaviksoo, Tallinna tehnikaülikooli rektor Olav Aarna, Kaido Saarmaa Eesti arvutifirmade assotsiatsioonist ja Toomas Sõmera Eesti Telekomi esindajana Eesti infotehnoloogia sihtasutuse loomise kokkuleppe.

Kolledžisse sisseastumisel arvestatakse matemaatika, inglise keele ja kirjandi riigieksamit, kolledž võib peale riigieksamite kehtestada sisseastumisel veel omi lisatingimusi, need töötab välja kolledž ise, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Kolledži juhtimiseks moodustatakse kolmeliikmeline juhatus, mille liikmed vastutaks üldjuhtimise, majandus- ja arendustegevuse ning kolledži juhtimise eest.

IT-kolledži projekti eesmärgiks on luua kõrgkool, mis peale rakendusoskuste andmise aitaks toetada ka kraadiõpet infotehnoloogia vallas ning looks eeldused selle ala õppejõudude järelkasvule.

Haridusminister Tõnis Lukase hinnangul oleks Eestil arvestuslikult igal aastal vaja umbes 500 IT-spetsialisti, praegu koolitatakse neid Tartu ülikoolis ja Tallinna tehnikaülikoolis.