19 erinevast riigist pärineval 68-liikmelisel žüriil tuli valik teha 35 auto vahel. Võitjaks osutus ja tiitli “Inter-American Car of the year 2007” pälvis Nissani uus pereauto Tiida, öeldakse pressiteates.

Žürii kiitis parimaks valitud Tiidat eelkõige tema sõiduomaduste, premium-klassi autodega võrdväärse kvaliteedi ja mugavusastmega interjööri ning samuti salongis leiduvate funktsionaalsete ja ruumi lisavate lahenduste eest.

“Inter-American Car of the year 2007” esikümme oli järgmine:

1. Nissan Tiida
2. Honda CIVIC
3. Toyota Yaris
4. Peugeot 307 Sedan
5. Mercedes S-Klass
6. Renault Megane II
7. Fiat Idea
8. Citroën C6
9. Chevrolet Optra
10. Dodge Caliber

FIPA tegi aasta auto valimise traditsiooniga algust 2001. aastal. Varasematel aastatel on selle väärika tiitliga pärjatud näiteks BMW M3, BMW 5-seeria, Audi A6 ja Chevrolet Aveo.

Tiida on Nissani uus pereauto, mis järjekorras kolmanda mudelina vahetab välja Eestis aastaid populaarseimate mudelite hulka kuulunud sõiduauto Almera. Mõõtmetelt on Tiida siiski märkimisväärselt suurem kui Almera, jäädes NOTE ja Qashqai vahele.

Tiidat hakatakse tootma nii 5-ukselise luukpära kui sedaanina. Mootorivalikus on 1,6- ja 1,8-liitrised bensiinimootorid ning 1,5-liitrine diiselmootor. Eestisse jõuab värske tiitlivõitja Nissan Tiida 2007. aasta kevadel.