“Ford Kuga lansseerimisega täidame Pariisi 2006. aasta autonäitusel antud lubaduse, mille kohaselt loob Ford toona esitletud iosis X kontseptauto baasil vähem kui kahe aastaga uue ja stiilse mudeli”, ütles Ford of Europe’i president ja tegevjuht John Fleming.

Euroopa Fordi disainitiim on taas rakendanud põnevat kineetilist disaini ja loonud kompaktse ning erilise väljanägemisega uue 4x4 “crossover”-mudeli Fordi tooteportfelli.

“Teadvustasime endile, et sellise sõiduki imagoteadlik klient soovib väga individuaalset autot, kus muljetavaldav maanteevõimekus on traagelniitideta ühendatud suurepäraste off-road omadustega”, teatas Euroopa Fordi disainidirektor Martin Smith.

“Kineetilise disainiga silmatorkav Kuga erineb massist, pakkudes samal ajal sõidukvaliteeti, millega meie autode kliendid on harjunud”, lisas Smith.

”Kuga on seikluslik ja eristuv ning me soovime seda rõhutada oma esimeses ametlikult avalikustatud kujutises”, kommenteerib Fordi välisdisaini direktor Stefan Lamm: ”Me usume, et oma osa on turul mängida enam atleetlikel ja karismaatilistel sõidukitel, mis eemalduvad väljakujunenud stampidest, samamoodi nagu kõrgeltpärjatud Ford S-MAX lõi endale uue niši mahtuniversaalide klassis.”

Uus Ford Kuga läheb tootmisse Fordi Saarlouisi tehases Saksamaal 2008. aasta algul. Tema üleeuroopaline lansseerimine saab teoks alates kevadest 2008.