Euroopa Fordi president ja tegevjuht John Fleming võttis firma poolt vastu auhinna, mis tunnustab Fordi suurepäraste autode kallal toimunud arendustööd ja jätkuvat kasumlikku arengut. 2007. aastal nimetati Ford S-MAX Euroopa Aasta Autoks ja Ford Transit rahvusvaheliseks Aasta Kaubikuks, edastab Fordi pressiteenistus.

Samal üritusel austati Fordi pensionile suunduvat tehnikajuhti Richard Parry-Jones’i Peatoimetaja eriauhinnaga meisterlikkuse eest, mille laureaat pälvis Fordi margi viimisega maailma autotööstuses juhtivaks sõidudünaamika-alal. See on inspireerinud tuhandeid insenere ja ergutanud tehnilist edasiminekut nii konkurentide toodetel kui Fordi oma mudelivalikus.

Fordiga oli seotud ka Autocar’i liigutav auhind Aasta Idee eest, mis läks McRae Endurole — ”kõrbe superautole”, millele McRae perekond — kaasa arvatud hiljuti traagilises helikopteriõnnetuses hukkunud WRC maailmameister Colin — oma nime laenasid. See eriti sitke võidusõidumasin, mida viib edasi Fordi Dagenhami tehases ehitatud diisel on mõeldud ekstreemsetel võidukihutamistel, nagu näiteks Dakari ralli, osalevatele tiimidele

Kokkuvõtteks auhindamistseremooniale kiitis Autocari peatoimetaja Chas Hallett autotööstuse lõppematut püüdlust täiuslikkuse poole: “Autotööstus on sageli kerge märklaud alusetutele ja ebaõiglastele süüdistustele. Aga ei tohi unustada et just see tööstusharu inspireerib ja rajab teed uutele tehnoloogiatele, annab Suurbritannias rohkem kui 800 000le inimesele tööd, genereerib 47-miljardi-naelast rahavoogu aastas ja hõivab pea pool riigi ekspordimahust. Autotööstus on olnud ja saab alati olema Suurbritannia kõige elujõulisem tööstusharu”.