Brasiilias jahutatud kütust kasutanud meeskonnad võisid sellega võita vaid sekundi ringis, lõpptulemust see mõjutanud ei oleksa seega võib oodata, et karistus määratakse meeskondadele, mitte sõitjaile.

Soomlaste MTV3 on teinud ülevaate sellest, mida maailmas Räikköneni võidu järel kirjutatakse. Vahendame selle informatsiooni heal meelel ka Delfi lugejatele.

Il Giornale on avaldanud Räikköneni eluloo ja tõstnud esile itaallaste jaoks ennekuulmatu fakti — Räikköneni vanematekodus asus kemps mitte majas, vaid õues. Lehe väitel jätsid Kimi vanemad WC ehitamata, et hoida kokku raha poja võidusõitjakarjääri alustamise tarbeks. “Meie ees on ainulaadne tükike F1 ajalugu: esimene maailmameister, kelle karjäär toetub erandliku andekuse kõrval ka välikempsule,” kirjutas ajaleht.

Itaallased on loomulikult ülimalt rahul, et McLareni infovargus sai karistatud ja õiglus võidutses. McLareni tiitlikaotuse taga nähakse meeskonna vale otsust — selle asemel, et toetada kahekordset maailmameistrit, asuti uustulnuka taha, kelle närvid otsustavatel hetkedel alt vedasid. “Kui meeskond ei kuuluks talle, saaks Ron Dennis sealt kinga,” arvatakse Itaalias.

“Punaste” kodumaal ollakse veendunud, et nüüd on Räikköneni kritiseerijail lõplikult suud lukku pandud.

“Ferrari valis Schumacheri järeltulijaks Räikköneni — kiire ja agressiivse võidusõitja, kellele McLaren selja keeras. Väideti, et ta ei võida kunagi tiitlit — lõhub autosid, armastab liialt napsitada ja pidutseda. Napisõnaline soomlane andis vastuse oma tegudega võidusõidurajal.

Hispaanias rõõmustati selle üle, et Hamilton tiitlist ilma jäi. Sealsed lehed kirjutasid Alonso “magusast kaotusest”. “Otsustaval hetkel kukkus Hamilton kokku — meistrid tunneb ära nende pingetaluvusest, mida Hamiltonil ei ole. Hamiltoni fiasko tähendas McLarenile ja Dennisele ebaõnnestumist. Dennis jäi kaheksandat hooaega järjest tiitlist ilma. Alonso võimaluste hävitamise ja oma soosiku upitamisega maailmameistriks jäi Dennis ilma kõigest,” kirjutavad hispaania lehed.

Kuigi Alonso tiitlit ei võitnud, on ta endiselt populaarne ja hispaanias tähistati hoogsalt sedagi, et Hamilton tiitlita jäi.

Suurbritannias keskenduti loomulikult Hamiltonile, kellest saab järgmise aastakümne valitseja F1-s. Kimi aeg olevat möödas — seda tüüpi sõitjate koht on ajaloos. Observeri arvates oleks Räikkönen nautinud elu F1-s 1970-ndail aastail. Oma elustiililt sobivat soomlane aega, kus võidusõitjad elasid ja kihutasid täiega, põletades elu ning rehve.

Lohutuseks ollakse Suurbritannias veendunud, et vähemalt on Hamilton üks maailma tuntumaist sportlastest ja vormel ühe populaarsuse päästja. Räikkönenist sellele kohale asja ei olevat: “Jah, ta oskab sõita võidu tipptasemel, aga ei suuda moodustada ühtki arusaadavat lauset.”