Briti ajaleht Daily Mail teatab, et Prantsuse võimud otsustasid massiintsidentide vältimiseks sellele mäele juurdepääsu üldse sulgeda. Sadu politseinikke ja ka tuletõrjujaid koondatakse appi, et hoida inimesi eemale nii mäest, kui ka selle jalamil asuvast väikesest külast, mille elanikud kardavad juba tõsiselt oma julgeoleku pärast.

Mitmesuguste New Age'i fanaaatikute seas on liiklemas väide, justkui 21. detsembril ilmuks mäe seest nähtavale suur kosmoselaev ja päästaks kõik seal seisjad maailmalõpust. Selle veendumuse eelduseks on muidugi see, et kuna muistsete maiade kalendri üks tsükkel saab läbi, peaks ka maailmalõpp saabuma. Ja teine osa tuleb muidugi UFO-usklike legendidest.

Tuhandete alpinismikogemuseta inimeste kuhjumine korraga mäkke võib tekitada ohtu nii massilisteks õnnetusjuhtumiteks kui ka hüsteeriahoos inimeste massienesetapuks, mistõttu Prantsuse võimud eelistasid pigem karta kui kahetseda.

Samal ajal ei usu nad siiski, et saabujate hulk võiks isegi tuhandeni küündida. Ennekõike on mäkke oodata hoopis ajakirjanikke.

Maiade 394-aastased ajaühikud baktunid algasid aastal 3114 enne meie ajaarvamist, 13. baktun peaks aga lõppema tänavu 21. detsembril. 13 on küll maiade jaoks maagiline number, kuid kuskilt ei loe välja, et see peaks lõppu tähistama. Maailm ju ei alanud ka 3114. aastal e.m.a.