Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kuivõrd mõjutab armiline nägu partnerivalikut. Ilmnes, et lühiajalise suhte puhul eelistasid naised rikutud nägudega mehi sileda näonahaga isastele.

Pikaajalise suhte otsingul naiste seas aga kasvasid vigastamata meeste šansid arminägude omadega võrdseks, vahendab Physorg.

Liverpooli ülikooli bioloogia osakonna teaduri Rob Burrissi sõnul pidasid uuringus osalenud naised arme mehelikkuse sümboliks.

„Maskuliinsus, mis on seotud kõrge testosterooni tasemega, on märk headest geenidest. Armideta mehed, keda peetakse hoolitsevamateks, sobivad aga paremini pikaajaliseks suhteks,” selgitab Burriss.

Erinevalt Lääne tsivilisatsioonist on paljudes teistes kultuurides haavadega kaunistatud nägu märk küpsusest ja tugevusest.

„Uuring näitab, et meil võib olla mitte-Lääne kultuuridega rohkem ühist, kui on seni arvatud. Seda, et armid tähistavad tugevust, usuvad näiteks Venetsueelas elav Yanomamö suguharu liikmed, kes värvivad oma nägu, et tuua esile rituaalsete klubikakluste käigus saadud haavasid. Kisklemise eesmärk on testida meeste vastupanuvõimet.”

Burriss sõnul on vägivalda tunda saanud nägu vapruse märgiks pidanud ka Lääne vehklemistraditsioon, kus tõlgendatakse haavu kui tõendit valmisolekust taluda vastase mõõgahoope.