Koheselt tekib küsimus — „Kas siis tavalise tahvelarvutiga ei saagi e-raamatuid lugeda?“. Saab, kuid tavaliste tahvelarvutite peamisteks piiranguteks on ekraan ning aku vastupidavus. Vaatlemegi antud e-lugerit ning tema eeliseid tavalise tahvelarvuti ees!

Aastal 1998 tuldi avalikkuse ette esimese laiema üldsusele mõeldud e-lugeriga. Ekraan nimetati elektrooniliseks paberiks, mille eesmärk oli toimida ja välja näha nagu tavaline paber. Miks? Põhjus on lihtne — kõik taustavalgusega ekraanid kurnavad silmi palju rohkem kui seda teeb tavaline paber. Lisaks on taustavalgus suurim energia „kulutaja“ seadmes. Tõsi, esimesed e-lugerid ei saanud populaarseks. Suurem huvi tekkis antud seadmete vastu alles 2006-2007, kui turule tulid nii Sony kui ka Amazoni e-lugerid. Kusjuures, viimane neist suutis kõik seadmed välja müüja viie ja poole tunniga! Kindle suurimaks eeliseks oli ja on oma tootjafirma — tegemist on online raamatupoega, kust on võimalik endale soetada ükskõik mis raamatut.

Aitab ajaloost — tuleme tagasi Amazon Kindle Paperwhite juurde. Tegemist on juba seitsmenda generatsiooni e-lugeriga, mida on saatnud meeletu populaarsus. Kasutusel on 6-tolline E-ink HD ekraan, millel on resolutsiooniks 1440x1080 pikslit ehk 300 PPI (pikslit tolli kohta). Tavakasutajale tähendab see seda, et tegemist on äärmiselt täpse ning selge ekraaniga. Ekraan ise on mustvalge (jäljendab tavalist paberkandjat) ning äärmiselt terava kontrastusega, et tagada suurepärast lugemiskogemust ka päikse käes. Samuti on olemas neli LED-i, tänu millele on võimalik ka pimedas oma lemmikraamatuid lugeda.

Kindle Paperwhite e-lugeriga ei ole Sul tarvidust laadija kaasas kandmise pärast muretseda, sest selle vastupidav aku kestab ühe täislaadimisega tervelt kuus nädalat! Lisaks ei maksa raamatute hulga pärast muretseda — raamatuid ei ole kunagi liiga palju ja 4 GB suurune sisemälu mahutab tuhandeid raamatuid!

Kindel Paperwhite-l on olemas ka 3G kui ka Wi-Fi tugi, et saaksid oma raamatuid olenemata asukohast alla laadida.

Kui raamatud on suurimad sõbrad ning nende lugemine kuulub lemmiktegevuste hulka, siis on Amazon Kindle Paperwhite just Sulle. Ei tasu ka muretseda eestikeelsete raamatute pärast, kuna kohalikud raamatupoed pakuvad hetkel juba väga suures valikus e-raamatuid. Vaata Elementro pakkumist ning täpsemaid spetsifikatsioone SIIT.

Jaga
Kommentaarid